Crea Centt Ви:

Зареждане ... Зареждане ...

Декоративен бележник Бухалче

Не винаги скъпата декорация е най-оригиналното и правилно решение. Важно е във всичко, което правим да има голямо творческо вдъхновение, много настроение и ако пък е бюджетно решение, още по-добре! Твърде често се хващаме да правим пролетно, есенно, лятно, а по някога и зимно почистване и пренареждане. Попадаме на вещи, които смятаме, че са непотребни и ги засилваме на скрити места в килера, на тавана, в мазата, в някоя добре завързана торба, а по някога дори на боклука.

Не винаги се замисляме за това, че в природата нищо не се губи, а просто си сменя формата, мястото или предназначението. 🙂

Crea_Centt-Buhalcheta-CD-Shema

В тази връзка бих искала да Ви посъветвам да не бързате да изхвърляте надрасканите непотребни CD – та с ретро музика или Демо игри, а да седнете за миг и да помислите как в нещо ново да ги превърнете, така че да продължават да Ви красят дома и да Ви служат за бележник дори.

Предлагам Ви интересна занимавка, а Вие решете дали си е струвала тази моя креативна идея и закачка под формата на увлекателна творческа игра.

Всеки от нас обича сладките бухалчета. На децата те са любима играчка, а пък ние заедно можем да си направим украса с бухалче сега, без да е необходимо да пръскате много пари за това. Нужно е време труд и творчество, за да направите тази интересна украса дори на мига. 🙂

Важно е да потърсите стари дискове или пък ПВЦ капаци с тесни ръбчета, можете също да ползвате и стари метални капачки.

Ето и креативните стъпки:

1. Вземете 1 брой CD – диск, метален или ПВЦ капак и го почистете!

2. Поставете го върху лист хартия и с помощта на молив очертайте шаблон с формата на кръг като му добавите и ушички. По Ваш избор за гръб на бухалчето можете да ползвате същия шаблон или да направите нов с формата на кръг. 

CreaCentt-Buhalche-cd

3. Направете си кройка на очички, клюнче, крилца и краченца! За очичики на бухалчето можете да ползвате и готов вариант, който се продава по магазините.

4. От парченца филц в избрани цветове изрежете всички елементи – лице, гръб и детайли, като предвидите и мястото за закачване!

5. Вземете парченце линта, ширит или друго въженце, отрежете го с желана дължина, за да послужи за закачалка!

Buhalche-CD-Creacentt

6. Започнете да оформяте лицето на бухалчето като залепете всичките детайли – очички, носле, крилца и декоративни елементи за украса. Когато сте готови залепете върху CD – диска!

7. На гъба на CD – диска продължете с лепенето в следната последователност: крачета, закачалчицата и гръбчето! Ако желаете на крачетата да има моливче или химикал за писане, предварително премерете колко трябва да бъдат подгънати лентите, за да не се окажат по-тесни!

Buhalcheta_CreaCentt-CD

8. Вземете 2 кламерчета, метални или телени халкички и ги закачете на крачетата на бухалчето!

9. На халкичките закачете спиралата на малко тефтерче за писане, за да се получи мини органайзер!

10. Честито! Вече си имате 2 в 1 – красива декорация бухалче и мини органайзер за важните кратки задачи за деня!

Идея и снимки: www.creativeideas.com

 

 

 


Коментирай


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 


Открийте магията на нашите ръчно изработени вълшебства:


Посетете нашият магазин www.decorra.eu

Последвайте ни във Facebook

декември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31