Crea Centt Ви:

Зареждане ... Зареждане ...

IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата – Пловдив 2017

IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата - Пловдив 2017

IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата – Пловдив 2017 на тема „Богатство и милостиня” ще се проведе от РЕМ-Пловдив. Измина още един двугодишен цикъл и ние отново се срещаме с творчеството на карикатуристи от близки и далечни страни. Като организатори, тук искаме да изразим нашето задоволство от факта, че този форум все повече се утвърждава като място за среща на различни култури, за развитие на нови идеи и авторски виждания.

IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата – Пловдив 2017 ще се проведе за пореден път, тъй като карикатурата е универсален „език”, който няма нужда от думи. Той обикновено си служи с послания, „облечени” в хумор, които са разбираеми за всички по света. Участниците намират остроумни отговори по темата като „Богатство и милостиня”. Много от тях показват, че не само познават народните мъдрости, а предлагат и свой собствен прочит, с който да ги обогатят. Със специфичните си изразни средства те ни разкриват какво са богатството и милостинята за тях, показват различната ценностна система на заможния и на бедния човек, опитват се да отговорят на въпросите: трябва ли да имаш, за да дариш; кой печели повече от милостинята – този, който взема, или този, който дава и т.н. В крайна сметка се получи една пъстра мозайка от различни творчески хрумвания по зададената тема.

IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата - Пловдив 2017

IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата – Пловдив 2017

В IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата – Пловдив 2017 се включиха 97 автори с 260 творби. Те са представители на 36 нации от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка. Съгласно регламента журито номинира за награди 20 карикатуристи. Петима удостои със званието „Майстор на карикатурата”, а останалите отличи с диплом.

Изложбата на тема „ Богатство и милостиня” с участието на карикатуристи от цял свят ще се открие на 2 октомври 2017 г. от 18:00 ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив, ул. „Д-р Стоян Чомаков” №2.

Организатори на IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата – Пловдив 2017:

Регионален етнографски музей – Пловдив
Висше училище по Агробизнес и развитие на регионите – Пловдив
Дружество на пловдивските карикатуристи

Заповядайте на IX-то Международно биенале Майстори на карикатурата – Пловдив 2017!

Тази информация достига до Вас благодарение на РЕМ-Пловдив, приятел и партньор на Crea Centt

 


Коментирай


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 


Открийте магията на нашите ръчно изработени вълшебства:


Посетете нашият магазин www.decorra.eu

Последвайте ни във Facebook

април 2024
П В С Ч П С Н
« февр.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930