Crea Centt Ви:

Зареждане ... Зареждане ...

Изложба “Живи разкази” в РЕМ Пловдив

Изложба "Живи разкази" в РЕМ Пловдив

Изложба “Живи разкази” в РЕМ Пловдив е поредното национално събитие, на което ще се радват Пловдивчани и гостите на града.  Рем – Пловдив предвижда да покаже богатия си картинен фонд с платна на едни от най-известните български автори.

В изложбата “Живи разкази” са включени 20 картини от различни български автори, между които са: Дарена Георгиева, Петко Владов, Анастас Стайков, Елза Гоева, Тома Трифоновски, Колю Витковски, Енчо Пиронков и др.

Подбрани са сюжети, свързани с труда, бита, делниците и празниците на старите българи. Всички те разкриват различни страни от битието на предците ни, но творческият поглед е жив, актуален и за нашето време. Емоционалното въздействие на картините ни накара да озаглавим изложбата Изложба “Живи разкази” в РЕМ Пловдив.

Изложба "Живи разкази" в РЕМ Пловдив

Изложба “Живи разкази” в РЕМ Пловдив

Авторите са работили в различно време, като се започне от 30-те години на ХХ век, та до творбите на нашите съвременници. Интересно е да се проследи толкова дълъг хронологически период през погледа на художника. Вижда се  отпечатъка на времето, който неизменно се отразява на сюжетите им. Разлика има и в цветната палитра, която използва всеки творец, но всички са живи, динамични, „говорещи”. Платната отразяват спецификата на периода, който представят. При подбора сме се ръководели от мощното емоционално въздействие на всяка от картините върху зрителя.

За пореден път РЕМ – Пловдив разкрива своя потенциал, по време на Изложба “Живи разкази” като пазител на наследството и в същото време, като модерно мислеща съвременна институция. Създадената специално за Нощта изложба ще даде възможност на всеки посетил на музея да се докосне до непоказвани досега уникални творби на едни от най-големите майстори на четката у нас. Картините разказват и тези „живи разкази” за живота на старите българи  са въздействащи и по-лесно запомнящи се, заради експулсивния език, който използват.

Платната, които ще бъдат представени на изложба “Живи разкази” в РЕМ Пловдив създават емоция, но и дават информация за бита и културата на хората преди нас.

Изложбата “Живи разкази” ще бъде представена в РЕМ – Пловдив до 30 септември 2017.

Заповядайте!

За контакти:

Грозделина Георгиева – уредник

тел. 032/ 62 63 27; GSM: 0878 91 42 75;

Лора Христозова гл. Уредник

тел. 032/ 62 63 28; GSM: 0879 66 99 29;

Е-mail: ethnograph@abv.bg

Този материал достига до вас благодарение на РЕМ – Пловдив, медиен партньор на Crea Centt

 


Коментирай


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 


Открийте магията на нашите ръчно изработени вълшебства:


Посетете нашият магазин www.decorra.eu

Последвайте ни във Facebook

септември 2020
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930