Crea Centt Ви:

Зареждане ... Зареждане ...

Как си направихме лапбук Спортна Зала Варна

лапбук идеи

Уникална разработка на лапбук, благодарение на който лесно и бързо може да се разкрият всички любопитни и биографични факти за един културен, исторически обект, тема, идея или друго.

Лапбукът, още lapbook на английски е модерен и съвременен начин да се покаже една информация. Да бъде бъде увлекателна и запомняща се за аудиторията, да бъде разбираема.

как се прави лапбук

Лапбук елементи

Наясно сме, че децата за да се фокусират върху нещо конкретно е важно:

  • първо да се привлече тяхното внимание;
  • второ да се предизивка интерес;
  • трето да се задържи вниманието;
  • четвърто да покажем, да разкажем, да обясним по лесен и достъпен начин, така, че да се задържи фокуса върху нашето поведение.

Благодарение на множество сгънати части, апликации, снимки, рисунки и джобчета, изучаването на един обект става лесно и бързо.

Подобно на ръчно изработените тихи книжки от плат, които увличат децата в игра, ЛАПБУКА развива фантазията на детето и умелата работа с картон, хартиени пликчета, рисунки, апликации и развива неговото въображение.

През последните години лапбука като начин на обобщаване и презентиране намира все по-голямо приложение в училища и детски градини.

Как се прави лапбук – идеи в няколко стъпки

С помощта на своите родители, децата създават един общ проект, който ги увлича в невероятна творческа дейност. Цветните детайли са задължителен елемент, както и множеството сгъвки.

Лапбука наподобява на книга именно благодарение на множеството сгънати страници, скрити сгъвки и джобчета със скрита информация. Проектите показани по този начин имат не само образователен, инетересен презентационен ефект, но и силно изразен креативен елемент. Всяка лапбук идея е добре дошла. Ето защо решихме да споделим това, което Микаела е направила, за да ви бъде полезно.  Важно е да имате план, по който да се водите. 

Лапбукът е начин да бъдем близо до децата, да им покажем начин и да ги оставим следващият път сами да дадат воля на въображението и фантазията си, за да направят още по-уникален детски проект.

 


Коментирай


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 


Открийте магията на нашите ръчно изработени вълшебства:


Посетете нашият магазин www.decorra.eu

Последвайте ни във Facebook

юни 2024
П В С Ч П С Н
« февр.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930