Crea Centt Ви:

Зареждане ... Зареждане ...

Как да ориентираме продажбата към човешките потребности

Как да ориентираме продажбата към човешките потребности

Как да ориентираме продажбата към човешките потребности ако сме хора на изкуството? Продажбата ориентирана към човешките потребности или продажбата ориентирана към печалба? Кое повече е приложимо през последните години? Как мислите? Има ли някаква зависимост на бранша, спецификата на продуктите и начина на изработка с това как ще се извършва и самото предлагане? Спорен въпрос е според мен.

” … Определени неща в човешката психология са еднакви по целия свят! Всеки иска да бъде разбиран, да бъде обичан, да бъде уважаван, да бъде похвален.
И ако самата продажба, бъде ориентирана към тези човешки потребности, то успехът е гарантиран!… ”
Михаел Кюнцел, Тренер продажби, Германия

Категорично бих подкрепила този професионалист и ще Ви кажа защо?
Моето мнение е, че колкото повече един бизнес се разраства, толкова повече хората, които стоят зад идеята забравят за началото.

Тези, които са в сферата на ръчната изработка са много по-склонни да предложат продукт с отстъпка на клиента или допълнителна екстра, бонус, от колкото големите фирми и компании.

Как да ориентираме продажбата към човешките потребности ако сме хора на изкуството?

Как да ориентираме продажбте към

Как да ориентираме продажбите към човешките потребности

Хората на изкуството са така устроени, че дават безрезервно от красотата, която създават независимо колко им коства това. В повечето случай, те излизат на загуба от колкото на печалба. Те се радват на усмивката и на благодарността на клиента много повече от колкото големите в бизнеса. Малките предприемачи са приятели и общуват много повече със своите клиенти. Те познават клиентите си по-добре от всеки друг.

Един талантлив Хендмейкър не пести от времето си, за да обсъжда до безкрай подробностите по изработката на едно изделие. Творците трудно успяват, но оцеляват. Те се грижат за своите клиенти и ги карат да се чувстват щастливи и доволни от покупката, както и да ценят изкуството и творчеството им. Ето защо клиентите се връщат отново и отново.

Как да ориентираме продажбата към човешките потребности ако сме от големия бизнес?

Големия бизнес е с по-различна стълбичка от този на един Хендмейкър. При ръчната изработка всеки творец представя и презентира творчеството си сам. Големите фирми са представлявани от друго лице, наемен работник. Той от своя страна не винаги е разговорлив, мотивиран и настроен за уточняване или приказки. Наемният работник е повече меркантилен от колкото креативен. И това е много показателно и логично. Наемният работник получава възнаграждение за определени действия и ако не бъде оценен от своя работодател няма стимул да се представи като креативен и услужлив.

Големите бизнеси оцеляват благодарение на голямото разнообразие от стоки, промоциите, които правят и средствата за реклама, които влагат. За тях цифрите са преди всичко начин на мислене и бизнес. При хората на изкуството и ръчната изработка водещи са положителните емоции, уважението, признанието и едва след това цифрите.

Как да ориентираме продажбата към човешките потребности с Crea Centt

Как да ориентираме продажбата към човешките потребности

При ръчната изработка нещата врят и кипят. Там идеите са като пеперуди в главата. Няма време за почивка, защото с всеки завършен проект се раждат идеи за поне още пет. Всеки автор и творец има личната амбиция и катализатор всеки път да бъде по-добър от предния. Стимулът не да бъде пръв, а да бъде по-добър от предния път.

При ръчната изработка е важно личното представяне по време на Арт базари, талант и доверието. Колкото  по-къса е дистанцията продавач – купувач, толкова по-добре. Клиентите стават приятели, а приятелите се търсят, уважават и ценят.

А колко малко му трябва на човек по някога. Ама много малко от клиент, да стане  лоялен клиент и приятел.

Как да ориентираме продажбата към човешките потребности за мен е тема без заключение. Оставям го на Вас, които четете тези редове.

Автор на текста: Фантима Иванова

 


Коментирай


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 


Открийте магията на нашите ръчно изработени вълшебства:


Посетете нашият магазин www.decorra.eu

Последвайте ни във Facebook

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031