Crea Centt Ви:

Зареждане ... Зареждане ...

Подготовка за HandMade базар, изложение и …

Подготовката за участие в HandMade изложение, Тематичен или Арт базар, Благотворителен пазар или HandMade фест, много наподобява на подготовката за лятната ваканция – резервацията е направена, датата е ясна, присъстващите лица са известни, но кога трябва да започнем с подготовката и събирането на багажа и какво е нужно да вземем, е въпрос на  обмисляне, записване и прецизиране. Колкото и да са предварително планирани нещата, винаги изниква нещо в последната минута, което е свързано с корекции, уточнения и създава повод за притеснения. 

Трескавата подготовка за HandMade изложение може да мине много гладко, ако предварително знаете отговорите на въпросите: Кой? Кога? Как? и Какво?

КОЙ ще бъде натоварен със сложната организационна задача да планира цялостната кампания за участие освен ВАС? Та нали Вие сте Авторът, Хендмейкърът, Художникът, Творецът, Занаятчията, Майсторът. Вие сте този, който трябва да следва основната си HandMade концепция за представяне пред настоящите и потенциални клиенти и партньори, защото това е ключовия момент за всяко Ваше участие, презентиране и комуникиране.

Независимо от всичко, Вие като Автор, Занаятчия, Творец, Хендмейкър, Художник или Артист, трябва да заложите на своята компетентност и професионализъм. Освен това трябва да сте на ясно с цялостната методика на подготовката и реализацията, а именно – да имате ясна представа за своите задачи, да можете да предложите най-добрата селекция от ръчно изработените си продукти, да имате някакви, дори и съвсем минимални рекламни материали, визитки, представителни опаковки и торбички. Вие сте този, който трябва да избере най-приемливото бюджетно и маркетингово решение за презентиране и комуникиране.

HandMade фест - Урааа!...

HandMade фест – Урааа!..

КОГА ще започне подготовката е въпрос на индивидуален избор, но участието в едно изложение, панаир, тематичен или Арт базар, благотворителен пазар или HandMade фест, може да се планира месеци, седмици или дни преди самото присъствие. Истината е, че същинската подготовка започва малко преди да изпратите  първите писмени или устни покани до внимателно подбрани настоящи или бъдещи клиенти и партньори, когато във Фейбуск, личния си блог, специализиран информационен HandMade център или Творчески център, където членувате, имате готовност да публикувате новината за своето участие или когато реално сте уговорили първите си срещи. Усилената подготовка преминава в подготвянето на специални продукти за участието, определяне обема и вида на необходимите рекламни материали, етикети, опаковки, визитки и др. и разпращането на имейл покани до всички контрагенти в базата с данни. Ако всеки Хендмейкър, има ясна и точна стратегия за участието си, то разпределението на задачите става с лекота, а тяхното изпълнение следва своя нормален ход без да има притеснения или забавяне от лично естество. 

КАК и от къде ще бъде набавено необходимото презентационно оборудване е ключов момент за всяко едно Ваше участие. Обикновено дилемата е дали да използвате наличното оборудване от предходни активности и макар и с малко да намалите разходната страна на бюджета, дали да заложите на закупуването на нещо ново и модерно като изхарчите малко повече пари и така да покажете, че имате развитие и инвестирате в оборудване или пък най – ниско бюджетната алтернатива е да вземете нещо на заем или под наем за текущото представяне т.е. Бюджет икономик.

Ако Вие откривате себе си във всичко написано, дори и частично, то тогава Вие сте от категорията на големите играчи, които знаят какво е оптималното съотношение между продукт – качество – функционалност – цена.

Koshnica-Handmade КАКВО трябва да вземете за самото участие е въпрос на индивидуално решение. Базата за вземане на най-правилно решение се  свежда до това дали става въпрос за местно, регионално, национално или международно ниво, какъв е размера на площта за представяне на Вашите ръчно изработени продукти, организаторът на събитието осигурил ли е щанд маси, стойки, щендери, рафтове и етажерки и др. И не забравяйте размера на  бюджета за Вашето участие винаги е от значение!

Желая Ви успешно представяне и презентиране!

 


Коментирай


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 


Открийте магията на нашите ръчно изработени вълшебства:


Посетете нашият магазин www.decorra.eu

Последвайте ни във Facebook

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728