Crea Centt Ви:

Зареждане ... Зареждане ...

Великденска играчка с душа и сърце – част 1

По Великден освен на боядисаните яйца децата се радват и на детски играчки. Определено разнообразието е голямо както в сферата на ръчната изработка, така и в сферата на масовото производство.

HandMade Авторите, предприемачи използват различни материали, експериментират с техники, приемат предизвикателството да творят само едно единствено нещо, независимо колко време и труд ще отнеме, защото работят на 100 % за идеята и крайния емоционален ефект от свършеното.

Те създават нещо, което е уникално по рода си, трудно повторимо, нестандартно и забележимо. Качеството е на много високо ниво, а цената висока. Контролът на изработката е само и единствено от един човек, който гледа под лупа. Дори и да са налични материалите никога не може втория брой да стане като първия, защото нагласата на автора е да направи нещо по шаблон. Свободата е ограничена и стремежа е да няма отклонение от първата бройка. А нали се сещате какво става при това положение – емоцията на работа и творчеството се променят. Промени ли се тя – променя се и количеството любов, старание, внимание и др. психически и психологически обстоятелства, които взети заедно носят друг енергиен заряд на продукта. Имайки предвид факта, че децата са адски сетивни веднага ще почувстват каква душа и сърце има играчката, която получават. Те не могат да бъдат излъгани или подведени. Ето защо по някога емоцията на едно дете е изразена чрез усмивка и радост, друг път като безразличие и обръщане поглед на страни или пък нежелание играчката да вземе и да играе с нея.

При серийното, още масово производство нещата са ясни – суровините са много, машината прави много бройки на един път и разлика между първата и последната няма. Материалите, които се ползват са едни и същи заради технологията на изработка или машините, които се ползват. За експериментиране с техники и дума не може да става, защото с шаблон или матрица е лесно и бързо. От там себестойността е прекалено ниска, качеството не се следи с толкова голямо старание като при HandMade изработката, защото все пак матрицата си е матрица и би дала минимален дефект на производство. И нали се сещате – ниската цена прави една играчка евтина, независимо дали е качествена и масова.

Играчките, които са изработени почти на 100 % от машини почти не са докосвани от човек и не излъчват почти нищо, защото нямат душа и сърце. Ето защо в началото малкото дете може да се впечатли от вида на това, което получава заради цветовете или формите, но после бързо играта му доскучава, играчката остава на страни и с нещо старо и любимо продължава да се занимава.

Интересни идеи и предложения за детски играчки можете да намерите в нашите магазини:

В нашият Интернет магазин, в категорията за деца:  http://decorra.eu/Za-Deteto/DECO-Igrachki

В нашия реален магазин за подаръци, играчки, сувенири и декорация ръчна изработка на адрес:

гр. Варна, бул. “8-ми Приморски полк” №122 – А

Очаквайте и продължението на статията!

Продуктово позициониране: Decorra HandMade

 


Коментирай


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 


Открийте магията на нашите ръчно изработени вълшебства:


Посетете нашият магазин www.decorra.eu

Последвайте ни във Facebook

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930