Crea Centt Ви:

Зареждане ... Зареждане ...

За твоят имен ден – Петковден!

Всеки от нас е специален. Всеки от нас си има ден важен и ден неповторим. Важен е денят, в който човек е роден, но също и този на светеца, с чието име е отъждествен. Ако добавим и всички онези празници, лични поводи и собствени специални моменти за празник, това значи, че всеки ден може да бъде празничен и с много настроение украсен, само ако пожелаем и сме способни шанс да му дадем.

И така, ако си имаме празнично настроение, то със сигурност си нямаме подарък. Ако си имаме подарък и цвете си нямаме картичка за пожелание. Ако пък си имаме всичко по горе – подарък, букет цветя и картичка, то тогава може би ще ни е трудно да си измислим пожелание. 🙂

Как да бъдем различни? С какво да се отличим от предния път? Как да напишем нещо, което наистина е стойностно и ще се запомни? Какво да направим, за да остане картичката винаги на видно място, а не покрита между книгите и многото бумаги на рафта или на регала?

Решението е много просто и лесно за изпълнение само ни трябва малко време и творческо настроение! 🙂

Първо: Ако искаме да подарим нещо уникално, различно, нещо което може би се произвежда за първи път е добре да тръгнем по Handmade път и да потърсим продукти, които са ръчна изработка. Така това, което изберем и подарим на своя близък, приятел, роднина или любим е гарантирано, че ще е направено само и единствено за него. В този случай вариантите за действие са няколко:

  • обикаляме града и търсим магазини за продажба на продукти ръчна изработка и избираме, това което ни допада за подарък;
  • сядаме пред компютъра и започваме да търсим информация в Интернет за творци, Handmade Интернет магазини, обяви и др;
  • обаждаме се на някой приятел или роднина и започваме да разпитваме какво поназнайва по нашия въпрос;
  • сядаме “на кафе със себе си” и преценяваме своите възможности за изработка на нещо със собствените си ръце, душа и сърце.

Изводът: Какъвто и вариант за действие да предприемем, най-важното и първото е да сме на ясно, че човека, за когото е подаръка е ценител на ръчния труд, а не меркантил.

Crea-Centt-Kloun

Второ: Ако сме готови с подаръка трябва да измислим и пожелание. Независимо от това, кой вариант за търсене на подарък сме избрали, момента с надписването на картичката си остава на дневен ред и вариантите за действие са няколко:

  • започваме да търсим готови картички с пожелание за рожден ден или имен ден, избираме си някое и въпроса е решен, а тормоза прекратен;
  • вземаме купчина чернови с пожелания от предния път, малко думите променяме и вече сте готови за този път;
  • отказваме се от варианта за картичка и използваме готовия слоугън на опаковката на продукта залепен;
  • вземаме лист хартия, насочваме си мисълта към човека с празника и чакаме мислите да влязат в главата и да излязат с думи от ръката. 🙂

Изводът: Каквото и пожелание да напишемм, то трябва да е лично от нас, да носи нашия собствен положителен заряд. Защото колкото по-голямо участие сме взели в подготовката за  празника, толкова по-трайни следи ще оставим в душата на човека, за когото сме се постарали да го направим. Да подарим нещо изработено с ръцете ни, да вложим частица от сърцето си и да добавим своята чиста мисъл в празнично пожелание, е толкова истинско, че оставя топли спомени за цял живот.

Ето защо за Петковден, който по традиция се празнува всяка година на 14 октомври, имам удоволствието да продължа с обещаното – да ви предоставям интересни пожелания за празника като добавям и малко информация за неговото тълкуване, обичаи и празнуване.

Името произлиза от българската дума “петък”, петият ден от седмицата и се счита, че е свободен превод и пълно съответствие на името “Параскев” или “Парскева” ( в смисъл на подготовка за празника, от гръцкото “Παρασκευή”. Света Петка Българска е светицата и патрон на името.

Празника Петковден е свързан със славянските фолклорни традиции, че от този ден се поставя началото на зимните празници и лятото е свършило. Св. Петка е покровителка на брака и плодовитостта, в народните легенди често се говори и за покровителство над семейството. На този ден се приготвя питка за здравето на животните, пред която се покланя цялото домочадие и къщата се поръсва със светена вода.

И така, от дума – на дума и от ред – на ред, дойде време за празнични пожелания в мой стил и богат на рими словоред. 🙂

 

1. Какво по-важно от това да бъдеш здрав? …

Какво по-весело от това да си винаги усмихнат?…

Какво по-хубаво от това да си винаги обичан и разбран? …

Ако има нещо по-ценно от всичко това, то аз ти го пожелавам с цялата си душа!

Честит имен ден!

 

2. Нека винаги да има усмивка на твоята уста!

Нека винаги да има поводи за радост в твоята душа!

Нека верни приятели ти бъдат – здравето, надеждата  и любовта!

Честит имен ден и бъди със силата на Света Петка благословен!

Весел празник от мен!

Следва продължение…

 


Коментирай


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

 


Открийте магията на нашите ръчно изработени вълшебства:


Посетете нашият магазин www.decorra.eu

Последвайте ни във Facebook

април 2024
П В С Ч П С Н
« февр.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930